Hoe lang moet ik administratie bewaren?

Hoe lang u de administratieve stukken moet bewaren hangt er sterk vanaf of u particulier of ondernemer (met of zonder onroerende zaken) bent en ook nog wat voor diensten u levert. Het maakt niet uit of u digitaal of op papier de stukken bewaart, zolang u de bewaartermijn maar juist hanteert.

Particulieren

Wij adviseren om minstens 5 jaar uw administratie te bewaren. Officieel is er geen bewaarplicht voor particulieren, maar er bestaat een kans op een navordering door de Belastingdienst. Met het in acht nemen van een bewaartermijn van 5 jaar zit je altijd goed. Zo kunt u namelijk nog bewijsstukken aanleveren wanneer u het niet eens bent met de navordering.

Ondernemers

Het hanteren van een bewaartermijn van 7 jaar is wettelijk verplicht.

Onroerende zaken

Voor administratie met betrekking tot onroerende zaken zoals bedrijfspanden, winkelpanden en woningen geldt een bewaartermijn van 10 jaar.

Elektronische diensten

Wanneer u elektronische diensten levert zoals Radio- en televisieomroepdienst en telecommunicatiediensten moet u een bewaartermijn van 10 jaar hanteren.

shield Vragen over uw administratie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons of vul onderstaand formulier in.

  * Verplichte velden

  Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

  Wat klanten zeggen over Van Erkelens Accountants | Belastingadviseurs

  Bij Van Erkelens staan ze altijd voor me klaar. Ze zijn vriendelijk, kunnen alles helder uitleggen en zorgen dat mijn administratie altijd op orde is.

  Je wordt er goed geholpen en ze zijn heel klantvriendelijk.

  • Michelle Burgers
  • Virtueel Assistent

  We zijn al sinds 2014 klant bij van Erkelens, hier wordt je totaal ontzorgd in je administratie en daarnaast denken ze ook heel goed met je. Zo hebben wij totaal geen omkijken en kunnen wij doen waar wij echt goed in zijn! Ik beveel van Erkelens dan ook aan iedereen aan. Probeer het en ervaar zelf zou ik zeggen:).

  • Fatih Kilic
  • Huqson

  Buitengewoon behulpzaam. Als er vragen zijn wordt je goed geholpen, een aanspreekpunt wel zo prettig. Ik raad dit bedrijf aan.

  • Rita Sarani
  • Sarani B.V.

  Mediation; de weg
  naar een oplossing

  Een geschil wilt u het liefst zo snel mogelijk oplossen zonder dat het uitloopt op een juridische kwestie. In de meeste gevallen kan een onafhankelijke mediator van Van Erkelens dit snel, doeltreffend en met een uitkomst waar beide partijen ook op de lange termijn tevreden mee zijn.

  Lees Meer
  Deze website maakt gebruik van cookies

  We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

  close
  Chat openen
  1
  Hulp nodig?
  Chat met ons
  Hallo, hoe kunnen we u helpen?