Hoe lang moet ik administratie bewaren?

Hoe lang u de administratieve stukken moet bewaren hangt er sterk vanaf of u particulier of ondernemer (met of zonder onroerende zaken) bent en ook nog wat voor diensten u levert. Het maakt niet uit of u digitaal of op papier de stukken bewaart, zolang u de bewaartermijn maar juist hanteert.

Particulieren

Wij adviseren om minstens 5 jaar uw administratie te bewaren. Officieel is er geen bewaarplicht voor particulieren, maar er bestaat een kans op een navordering door de Belastingdienst. Met het in acht nemen van een bewaartermijn van 5 jaar zit je altijd goed. Zo kunt u namelijk nog bewijsstukken aanleveren wanneer u het niet eens bent met de navordering.

Ondernemers

Het hanteren van een bewaartermijn van 7 jaar is wettelijk verplicht.

Onroerende zaken

Voor administratie met betrekking tot onroerende zaken zoals bedrijfspanden, winkelpanden en woningen geldt een bewaartermijn van 10 jaar.

Elektronische diensten

Wanneer u elektronische diensten levert zoals Radio- en televisieomroepdienst en telecommunicatiediensten moet u een bewaartermijn van 10 jaar hanteren.

shield Vragen over uw administratie?

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Bel ons of vul onderstaand formulier in.

[contact-form-7 id="5" title="Landing Form"] Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wat klanten zeggen over Van Erkelens Accountants | Belastingadviseurs

Bij Van Erkelens staan ze altijd voor me klaar. Ze zijn vriendelijk, kunnen alles helder uitleggen en zorgen dat mijn administratie altijd op orde is.

Je wordt er goed geholpen en ze zijn heel klantvriendelijk.

  • Michelle Burgers
  • Virtueel Assistent

Buitengewoon behulpzaam. Als er vragen zijn wordt je goed geholpen, een aanspreekpunt wel zo prettig. Ik raad dit bedrijf aan.

  • Rita Sarani
  • Sarani B.V.

Mediation; de weg
naar een oplossing

Een geschil wilt u het liefst zo snel mogelijk oplossen zonder dat het uitloopt op een juridische kwestie. In de meeste gevallen kan een onafhankelijke mediator van Van Erkelens dit snel, doeltreffend en met een uitkomst waar beide partijen ook op de lange termijn tevreden mee zijn.

Lees Meer
Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

close
Chat openen
1
Hulp nodig?
Chat met ons
Hallo, hoe kunnen we u helpen?