arrow Back
Algemeen
02 feb 2024

Cyberaanval bij IT-leverancier


Vrijdag 26 januari 2024 hebben wij bericht ontvangen van onze IT-leverancier dat er bij hen een cyberaanval heeft plaatsgevonden. De leverancier heeft daarbij aan ons laten weten dat zij slachtoffer is geworden van een ransomware-aanval, waarbij servers zijn getroffen waarop – onder meer – een deel van de gegevens van onze organisatie worden bewaard. De leverancier heeft een forensisch expert ingeschakeld om de oorzaak en omvang van de ransomware-aanval in kaart te brengen.

Naar aanleiding van dit forensisch onderzoek – dat op dit moment nog steeds wordt uitgevoerd – heeft de leverancier ons deze week geïnformeerd dat data-exfiltratie (datalek) heeft plaatsgevonden op de gehackte servers. Het is op dit moment nog niet mogelijk exact aan te geven welke / wiens (persoons)gegevens bij deze exfiltratie betrokken zijn. We hopen dat nader forensisch onderzoek van de leverancier hierover uitsluitsel kan geven.

Het incident is door ons gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook onze opdrachtgevers hebben wij hierover uiteraard reeds geïnformeerd. Niet valt uit te sluiten dat ook gegevens van andere personen en organisaties dan onze opdrachtgevers bij het incident betrokken zijn. Mochten gegevens van u of uw organisatie op de getroffen servers zijn opgeslagen, bijvoorbeeld omdat uw gegevens voorkomen in dossierstukken die onze opdrachtgevers ons in het verleden hebben aangeleverd, willen wij u graag – in het kader van transparantie – informeren over het risico dat uw gegevens mogelijk betrokken zijn bij het incident. Veiligheidshalve raden we u daarom aan om extra alert te zijn op misbruik van uw gegevens, bijvoorbeeld als een oplichter zich voordoet als een bekende en bijvoorbeeld verzoekt om een betaling te doen of ergens online in te loggen. Ook zou een oplichter zich bij een ander kunnen voordoen als u. Mocht in de komende periode nieuws te melden zijn over het incident, zullen wij een update op dit bericht publiceren op onze website.

Mochten er in de tussentijd vragen zijn, aarzel dan niet om die aan ons te stellen via email aan c.vanerkelens@van-erkelens.nl. Ook is het van belang dat u het ons onmiddellijk laat weten als u gevolgen mocht ondervinden van dit datalek.

Wij betreuren het ten zeerste dat dit cyberincident bij onze leverancier voor u gevolgen kan hebben, ook omdat wij veel belang hechten aan de zorgvuldige omgang met vertrouwelijke informatie. Wij bieden daarom onze welgemeende excuses aan voor het ongemak dat u eventueel ervaart als gevolg van dit datalek.

Hartelijke groet,

Corné van Erkelens
Van Erkelens Accountants | Belastingadviseurs B.V.

Gerelateerde nieuws items

Wat klanten zeggen over Van Erkelens Accountants | Belastingadviseurs

Bij Van Erkelens staan ze altijd voor me klaar. Ze zijn vriendelijk, kunnen alles helder uitleggen en zorgen dat mijn administratie altijd op orde is.

Je wordt er goed geholpen en ze zijn heel klantvriendelijk.

  • Michelle Burgers
  • Virtueel Assistent

Buitengewoon behulpzaam. Als er vragen zijn wordt je goed geholpen, een aanspreekpunt wel zo prettig. Ik raad dit bedrijf aan.

  • Rita Sarani
  • Sarani B.V.

Mediation; de weg
naar een oplossing

Een geschil wilt u het liefst zo snel mogelijk oplossen zonder dat het uitloopt op een juridische kwestie. In de meeste gevallen kan een onafhankelijke mediator van Van Erkelens dit snel, doeltreffend en met een uitkomst waar beide partijen ook op de lange termijn tevreden mee zijn.

Lees Meer
Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Wij verzamelen gegevens conform onze privacyverklaring.

close
Chat openen
1
Hulp nodig?
Chat met ons
Hallo, hoe kunnen we u helpen?